Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sárkányok lakóhelye

 

 

A sárkányok lakóhelye 

 

 

 

 

 

 

A sárkányok lakóhely szempontból nézve olyanok, mint a tigrisek. A szibériai tigris a hóban él, fent, Szibériában, de az indiai tigris India mély, sötét esőerdőiben. Most nézzük a sárkányokat. Még az európai fajok is teljesen más helyen élnek, mint rokonaik. Ezért most, itt az összes sárkányfaj lakóhelyét bemutatom.

 

 

 

 

 

Az európai sárkányok: Az európai fajok a legfurcsábbak lakóhely kérdésben. Szinte minden helyen előfordulhatnak, ezért nem kell felkutatásukért ezer kilométereket utazni, míg egy jó erdőt, vagy hegységet találunk (pl. Alpok).

 

 

Szárnyas földsárkány: Ez a sárkányfaj szinte mindenhol előfordul, de főleg Anglia és az Alpok felé. Az Alpokban a mély szurdokokban él, hogy senki se zavarhassa, miközben él. Csak helikopterrel lehet megközelíteni, melyekkel olyan magasságban menni nagyon életveszélyes is lehet! Angliában főleg a Stonehenge környékén szokott élni. És rögtön meg is tudjuk az egyik olyan kérdésre  a választ, hogy miért ilyen viharvertek a nagy kőoszlopok a földbe ásva. Észleltek már európai sárkányt Magyarországon, Görögországban és Franciaországban is.

 

 

Spanyol kék sárkány: Ellentétben rokonával, a szárnyas földsárkánnyal, a mindennél magasabb helyeket kedveli. Fészkét magas hegycsúcsra építi. Ha viszont tengerpart közelében él (ami gyakran megesik) képes fákat kidöngetni csak azért, hogy gátat építsen ellenségei ellen.

 

 

Északi szárnyas jégsárkány: Tengerre néző jéghegyek belsejében él, de van, amikor csak simán a hóban fekszik. Folyamatosan mozgásban van. Az egyedülálló nőstény vermet ás a jégbe és ott lakik.

 

 

Európai kissárkány: Főleg a bükk- és tölgyfákat kedveli. A magasan lévő, ám erős és széles ágakon nyugszik és ott is él. Csak néha hagyja el a fát, ahol lakik, vagy az erdőt. Ilyenkor általában elrepül egy szentélybe, ahol az őt formáló szobrok mellé telepszik le, mintha ő is szobor lenne. Onnan nézi az emberek életét, akik rendszerint nem veszik észre őt.

 

 

Hidra: Rémes természete ellenére nem nagyon rejtőzik az emberek elől. Az igaz, hogy pl. a hetedik feje veszekedhet a harmadikkal, de általában nem nagyon bujdosó fajta.

 

 

 

 

 

Az amerikai sárkányfajok: Az amerikai fajok lakóhely kérdésében nagyon kérdésesek, hiszen bárhol előfordulhatnak. Például volt olyan, amikor kaméleonsárkányt láttak Észak-Amerika sztyeppéin.

 

 

Kaméleonsárkány: Miért él dzsungelekben, ha amúgy is eltud rejtőzni? Hát mert ott talál saját magának megfelelő élelmet. Az Amazonas partjain, elszigetelten él. Gyakran dönt ki fákat, mert szereti az olyan erdőket, ahol csak az aljnövényzet sűrű.

 

 

Azték gink: Az Aztékok veszedelmesen nagy és szép piramisokat építettek, de ez vajon elég-e egy kifejlett azték ginknek? A sűrű esőerdő némileg elrejti az állatot, de jobban szereti a piramisokat, melynek belsejét a saját kedve szerint alakítja át.

 

 

Amerikai szárnyas sárkány: Cowboy-ok, seriffek, revolverrel való lövöldözés, szárazság, kaktuszok. Ezek a jutnak eszébe az embernek, ha meghallja a „Vadnyugat” szót. És láss csodát: itt él az amerikai szárnyas sárkány is. Gödröket ás, amibe befészkeli magát. Nem zavarják a csörgőkígyók, nem is tudnának beléje harapni. Ha ez nem felel meg neki, akkor keres egy barlangot, közel egy nagyvároshoz. Nem véletlenül találtak sárkánykutatók Las Vegas mellett annyi hatalmas fészket.

 


 

 

 

Az ázsiai sárkányfajok: Sok fajta ázsiai lény él, de a sárkányok a legkülönösebbek. Élőhelyeik a legfurcsábbak, márt csak azért is, mert olyan helyen érzik jól magukat, ahol más sárkányfajok menekülnének.

 

 

Ázsiai sárkány: E nemes faj egyedei tavak mellet építi vackát. Ha ilyet nem talál, megfelel neki egy hatalmas, mohával fedett barlang, mely körül termékeny erdő magasodik. Mivel ilyen kevés van, egyre több példány található meg kavicsos folyópartok közelében.

 

Japán felhősárkány: Nevéhez méltón felhőkbe veti magát, de egyébként sötét és mély erdőkbe telepszik. Ha ez nem válik be, elrepül a legközelebbi vízi barlanghoz, ahol kényelmesen úszhat. A sötét erdők lehetővé teszik neki, hogy elrejtőzzön az ember elől.


 

Az afrikai sárkányfajok: Afrikában nagyon sok változatos hely van: dzsungel, sivatag, puszta, sztyeppe és tengerpart is. Ezért a sárkányok különböző helyekről válogathatnak.

 

Wyvern: Ez a kétlábú, hosszú nyakú, nagy szárnyú sárkányfaj a völgyeket kedveli. Természetesen az olyan völgyeket, ahol elegendő élelem található, mint például az elefántok. Nem valami bujdosó fajta, neki mindegy, hogy látják-e az emberek, a lényeg, hogy táplálékot szerezzen, épp ezért bárhol megtalálható, még települések közelében is. Utálja a növényeket, így inkább köves, sivatagos területeken található meg.

 

 

 

 

 

Nílusi sárkány: Nevét a folyam mentén húzódó élőhelyéről kapta. Krokodilokra vadászik a vízben. Elegendő nád, élelem és rejtett élőhely: ez a három követelménye a nílusi sárkánynak. Ha ez nem található meg ott, ahol akarja, távozik. Félénk fajta révén ha embert észlel, menekül, ott hagy csapot-papot, még ha egy félig megevett ebédjét is kell feláldoznia érte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ázsiai sárkány folyók sekély medrében élnek, kövek közt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kisebb szárnyas földsárkányok, mikor még anyjukkal élnek, ilyen erdőkben keresnek maguknak nyughelyet.