Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új sárkányírások

 

Bár gyakran a rúnák is hasznosak, sokszor előfordul, hogy üzeneteink tartalmát titokban akarjuk tartani, még más sárkánytudósok előtt is. Ilyenkor érdemes saját titkosírást kialakítani – kétségtelen, hogy egy barátságos, olvasni tudó sárkány gond nélkül megfejti majd. Ráadásul a sárkány érdekes kihívásnak is fogja tartani a titkosírást, ami a társalgást is vonzóbbá teszi számára, így könnyebb lesz vele szóba elegyedni. Természetesen nem árt, ha az új titkosírást előbb más sárkánytudóstanoncokon kipróbáljuk. Lentebb két példát mutatok be – az egyik ábécé az óegyiptomi hieroglifákon alapul, a másik új fejlesztés.

 

 

 

Ez az ábécé az óegyiptomi hieroglifákra épül. A mindennapos használathoz módosítani kell rajta, mert egyes magánhangzók hiányoznak belőle.

 

 

 

A Lambert-ábécé alapja a latin ábécé, olvasni mégis nehéz. Feltalálója a híres sárkánytudós, Reigate-i J. Lambert.

 

 

 

Érdemes a saját titkosírásod kissé bonyolultabbá tenni annál, hogy kialakítasz egy saját ábécét. Egyes szavak jelölésére például használhatsz külön jeleket. Általában ezek olyan szavak lehetnek, amelyek gyakran előfordulhatnak, ha sárkánnyal társalogsz, mint például a vacsora, a nem, az én. Íme néhány példa a kibővített Lambert-írásból: