Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sárkányok kincse

 

A sárkányok kincse

 

Minden diák tudja, hogy a nyugati sárkányok azért gyűjtenek kincseket, hogy érzékeny hasukat védjék. A keleti sárkányok azonban pusztán különös és kivételes szépségük miatt gyűjtik a kincseket – például igazgyöngyöket és kivételes jade-et -, amelyekre víz alatti vackuk kikotrásakor akadnak. Így ők könnyebben meg is válnak tőlük.

 

 

 

 

A sárkányok szenvedélyes gyűjtők, kincseiket azonban más szempontok szerint értékelik, mint mi. Ha például Arthur király kardját, az Excaliburt árverésre bocsátanák, kétségtelenül száz fontot fizetne érte valaki. Annak a sárkánynak viszont, aki jelenleg őrzi, semmivel sem értékesebb, mint bármely más edzett acél vakaróvas. Ha viszont egy sárkány karmai közé kerülne a híres India csillaga drágakő, az minden bizonnyal gyűjteménye féltve őrzött darabja lenne. A Szent Grált szintén haszontalannak tartaná.

 

 

  VIGYÁZAT! A sárkánykincset varázsigék védelmezik, ilyen esetről mesél a Beowulf című óangol vers.

 

 

 

  Az emberek és a sárkányok más szempontok alapján ítélik meg egy drágakő értékét. Az emberek alapvetően a ritkaságát és a szépségét tekintik értéknek, a sárkányok viszont gyakorlatiasabbak elveket vallanak.

 

 A sárkányok nem a ritkaságuk, hanem keménységük alapján osztályozzák a drágaköveket – a keményebb kövek nagyobb védelmet biztosítanak számukra.

 

 


 

 

 

 

rubin-9

 

smaragd-8

gyémánt-10

zafír-9

opál-6

ametiszt-7

arany-3

ezüst-4

vas-5

 

 

 

  A fenti felsorolásban a drágakő neve mellett a relatív keménysége szerepel.