Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan neveljünk sárkányt? 3. rész

 

Hogyan neveljünk sárkányt? 3. rész

(a sárkány „tinédzserkora”)

 

Sárkányod már fejlődik. Minden nap 300 kilogramm húst, 150 liter vizet elfogyaszt. Naponta edz, szárnyait és izmait mozgatja, élezi karmait. Tehát tökéletesen fejlődik a te felügyeleted alatt, de figyelembe kell venned, hogy hamarosan szeszélyessé válhat. A felnőtté válás jelei a következők:

-          undokabb, szemtelenebb lesz veled

-          mindenféle csillogó tárgyak után kutat

-          mindenbe beleszól

-          szeszélyesebb lesz

-          titkol dolgokat

 

 

Sárkányszerelem

 

 

Mit tegyünk, ha sárkányunk hosszú titkolódzások után bevallja: kiszemelt magának egy – szerinte – szépséges sárkány hímet/nőstényt? Természetesen lásd el tanácsokkal. De mégis milyenekkel? A sárkány és az ember nem ugyanaz a lény, érzelmeik sem egyeznek meg teljesen.

 

 

Segítsünk a sárkánynak ajándékot készíteni, ami megfelelhet egy sárkánynak! Majd, ha ezzel végeztünk, a sárkány hátán repülve, vagy az ő vezetését követve jussunk el a másik sárkányhoz! Ha vad, természetben való egyedről van szó, jobb, ha elrejtőzünk valahol, ha viszont egy másik sárkánytulajdonoshoz megyünk, akkor beszéljünk az illetővel. Ez bizonyára szorosabb kapcsolatot fűz a két sárkány között, ha valamelyikük nem támad rá a másik egyedre. 

 


 

Viszont egy hátránya is van annak, hogyha a két sárkány szeretni fogja egymást. Hamarosan párosodnak és a nőstény lerakja tojásait. Nyilván a szülők nem akarják, hogy eladjátok valaki másnak, de akkor mégis: hogyan tartsál el te és a másik sárkánytulajdonos minimum nyolc sárkányfiókát? Ez egy módon sikerülhet (ha nem akarsz kidobni egy halom pénzt, és nem akarod, hogy a szomszéd felfigyeljen a hangos visításokra, zajokra, vagy esetleg a tűzre): ha elengeditek a két sárkányt, hogy éljék tovább életüket egyedül, a vadonban. Ezt bizonyára nem akarod, hiszen a sárkány a szívedhez nőhetett – a sok pénzkidobás, tűzvészek, rombolások ellenére is. Vagyis, nem nagyon jó, ha a két sárkány korán egymásba szeret. Mivel sárkányod jóval túl fog téged élni, majd talán akkor mennek el a vadonba. Hiszen te maximum 80 évig – persze szerencsés életmód szerint tovább is – élsz, míg például szárnyas földsárkányod 300 évig. Persze, ha nílusi sárkányt választottál, akkor bele kell egyezned abba, és a sárkányodnak is, hogy soha sem látsz még egy sárkányt életedben.

 

 

 

Illemtan

 

 

Sárkányod felgyújt tárgyakat, felszántja a földet karmaival, vagy fákat döntöget ki? Tanítsd meg a helyes viselkedésre! Legegyszerűbb, ha jutalomfalatokkal illeted, ha sikeresen túlélte a berendezés egy olyan beszélgetést, melyben a sárkány az ablakon dugta be a fejét. Mivel a sárkány csak marha- vagy disznóhúst eszik nap, mint nap. Ez már néha visszataszító lehet számára, így tanácsos vásárolni neki csirkét, pulykát, és egyéb kisebb állatot, aminek más az íze, mint a disznóé, vagy a szarvasmarháé.

 

Például, ha a sárkány ki akar dönteni egy fát, csak úgy, unatkozásból, szólj rá, és mondd neki ezt: „ – Ne csináld! Ez senkinek sem hasznos! Ha nem csinálod meg, adok neked egy ínyencfalatot!”. Vagy valami hasonlót. Ha sárkány még nem érti, amit mondasz, akkor is biztosan felméri a helyzetet a hangsúlyból, és a kezedben himbálózó sült kacsából.

 

 

 

Nyaralások, utazások

 

 

Mit teszel a sárkánnyal, ha utazni mész? Elviszed őt, minimum öt méteres hosszúsága, három méteres magassága ellenére? Nem. Otthon kell hagyni, és gondoskodni róla, hogy a legközelebb élő sárkánytulajdonos minden harmadik órában felügyelje sárkányod viselkedését. Természetesen mutasd be a kedvencednek, ki fog rá vigyázni, míg te távol leszel. Bizonyára rengeteg húst felhalmoztál már, a felügyelőnek csak ki kell vennie a raktárból pár mázsa húst és odaadni a sárkánynak.

 

Ha viszont ezt te nem akarod, a sárkány hátán repülj el valamiféle szépséges helyre, ahol csak ti lesztek ketten. Például egy háborítatlan, de nem életveszélyes tengerpartra, vagy egy szépséges hegyre. Mindez csak nézőpont kérdése, de a legfontosabb, hogy a sárkányod és te is jól érezd magad! Ha viszont ezt sem akarod, nem is akarsz nyaralni. Most a sárkányod ugyanúgy életed részévé vált, mint kedvenc holmid. Ne feledd, hogy ez a kapcsolat nőni fog és a sárkány majd minden aprócska bajának megoldására téged hív majd segítségül.

 

 

 

 

 

TANÍTÁS

 

 

Mivel sárkányod eléggé különc lehet, mert hamarosan felnőtté fog válni, jó időelfoglalásnak fog tűnni, ha megtanítod néhány dologra. Például, hogy különböző utasításokra választ adjon, vagy teljesítse azokat. A legegyszerűbb mégis az, ha először megtanultok együtt lovagolni, vagy repülni – bár ez utóbbiról írtam már a Repülés nevű menüpontban.

 

 

Hívószavak

A sárkány sokkal inkább háziállatnak tekinti majd magát, ha Gyere!/Ül! vagy egyébutasításokat adsz neki. Ezért is jobb, ha megfelelő hangokkal, rikkantásokkal adsz neki utasításokat. Szoktasd hozzá a sárkányt, majd ha engedelmeskedik, adj neki jutalomfalatokat!