Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan neveljünk sárkányt? 2.rész

 

Hogyan neveljünk sárkányt? 2. rész

 

(a sárkány elhelyezése)

 

 

Fiókáknak

 

 

 

 

Nos, miután sikeresen kiköltötted a tojást, ideje hozzálátni a tökéletes hely kiválasztáshoz. Figyelembe kell venned, hogy sárkányod nem szereti, ha a termetének nem megfelelő szobát alakítasz ki számára, vagy az ő követelményeinek megfelelő hatásokat alakítasz ki. Ezért 3 pontban leírom, mi a legfontosabb ilyenkor.

 

 

 

 

 

1.       Anyagiak, terület. Természetesen elég pénzzel kell rendelkezned, hiszen egy sárkány tartása jóval többe kerül, mint egy gyermeké. Ha van egy felesleges, legalább nappali szoba méretű helyiségünk, alakítsuk át azt a sárkányévá. Ha viszont nincs, kénytelen vagy padlásodat átalakítani, vagy újabb szobát létrehozni. Ez legalább legyen 48 négyzetméter. Ehhez természetesen némi pénz kell

 

 

2.       Berendezés. A legalapvetőbb berendezések a sárkánynak a következők: sziklák, vagy műsziklák ücsörgéshez. Növények, vagy egyéb kellékek, hogy a vadon képét csináld meg. És ezeken kívül a legfontosabb: egy 5-6 négyzetkilométeres medence, amiben sárkányod bármikor megfürödhet, vagy lubickolhat. Ehhez is természetesen némi pénz kell.

 

 

3.       Élelem, ellátás. Szükséges körülbelül napi 100 kilogramm marhahúst, vagy egyéb húst kell bevinned a sárkány szobájába. Rakd le mindig a sziklák elé, majd hamarosan mindig ott fog várni. Célszerű berendezni egy sziklának álcázott polcot is elhelyezni, amiben szerszámokat, orvosi készleteket tárolsz majd.

 

 

 

A hajadon sárkány belép új otthonába és szúrós szemmel körülnéz

 

Felszerelések és egyéb kiegészítők

 

 

A legcélszerűbb, ha földdel ágyazod be a padlót, a falakat pedig egy dzsungel, vagy hegység képére fested. Mindent vonj be tűzálló balzsammal, ha tűzokádó sárkányt vettél. Ha pedig ezek mellett repülő sárkányt, akkor magas mennyezetet épít, mert ha kis kedvenced repülni tanul, akkor szinte mindenre képes. Ezen kívül ne szerelj fel veszélyesebb tárgyakat, így lámpát. Ha lehet tetőtéri ablak biztosítsa a fényt! A hőmérsékletről is gondoskodj! A radiátor, kandalló, kályha fizikai sérüléseket okozhat a sárkánynak! Ezen kívül az alábbi felszerelések kellenek:

-          tűzálló ruha, mint a tűzoltóknak

-          ásó a sárkány ürülékének eltávolításához (a sárkány nem szereti, ha barlangja, vagy fészke be van piszkítva

-          orvosi felszerelés, így például: gyógyszerek (sárkányorvos segítségét kérjük ezzel kapcsolatban), gézek, fertőtlenítők

-          solymászsíp, aminek hangjára a legtöbb sárkány felfigyel

-          beépített, apró hangfelvevő készülék, mely a sárkány jelenlegi hangját adja le. Így gyorsabban észreveszed, ha a sárkányt baleset éri – pl.: hangosan visít, ha repülés közben leesett.

-          mesekönyvek, melyekből olvashatsz a sárkánynak. Még ha nem is érti meg, amit hall, a beszéd hangsúlya megnyugtatja.

-          nyereg, ha repülni akartok

-          tűzoltó felszerelés

 

Kifejlett egyedeknek

 

Miután sárkányod kinőtte a szobát, ahol lakott, alakítsd át valami mássá! Többé nem lesz szüksége rá a sárkánynak, ezért az udvarotokon (ha nincs, mert társas- vagy lakóházban laktok, akkor vegyetek egy telket!) alakítsatok ki egy kerítéssel (lehetőleg acélból készüljön, ha tűzokádó sárkányt vettél! A fakerítés különben sem bírja addig a megpróbáltatásokat, mint az acélkerítés. Ezen kívül ne téglaépületet építs, az elzárja a rálátást a sárkányra! körülvett területet, amin belül egy mesterséges tó fog állni!

Építess egy a sárkányodnak megfelelő barlangot, amiben elbújhat. Ez természetesen sok anyagi gonddal jár, de legjobb, ha ezt teszed, máskülönben a sárkány meg fog támadni.