Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan neveljünk sárkányt? 1. rész

 

Hogyan neveljünk sárkányt? 1. rész

 

 

(a tojás kiköltése, elnevezés)  

 


Ha sikerült beszerezned egy sárkánytojást, feltétlenül vigyázz rá! Itt van a 10. lépésből álló folyamat, mely segít neked kikölteni a tojást:

 

 

 

 

 

 

 

1.      Mivel minden sárkányanya tüzet lehel fiókája tojására, neked tűzbe kell raknod a tojást! Ha van kandallód, olyan tűzbe rakd be a fejlődő ivadékot, ahol a fadarabok parázslanak, és néhány láng még pislákol!

 

 

 

2.       Ha nincs kandallód, építess, vagy vegyél egyet!

 

 

 

3.       A tojást minden ötödik órában vedd ki és rakd le egy biztonságos helyre pár percig!

 

 

 

4.      Mindig szítsd fel a tüzet, ha látod, hogy az 1. pontban leírttal nem egyezik meg!

 

 

 

5.      Sok-sok hét elteltével majd csipogásra leszel figyelmes és arra, hogy a tojás folyamatosan rázkódik.

 

 

 

6.      Ekkor szítsd fel a tüzet, rakj rá több fát! Ha meglátod az első repedést a tojáson, gyorsan vedd ki azt!

 

 

 

7.      Utána rakd rá egy lepedőre, vagy legalábbis egy olyan helyre, amit nyugodtan bepiszkíthat a sárkány.

 

 

 

8.       Ne segíts neki a kikelésben, bármennyire is szenved. Ha leveszed róla a tojáshéjat, a fióka gyönge marad egész életében.

 

 

 

9.      Ha a sárkány kikelt, megeszi majd a tojáshéjat! Ne akadályozd meg ebben, nem fog kárt tenni benne!

 

 

 

10.  Majd, ha megette a tojást, vizezz be pár darab törülközőt! Ezzel tisztítsd meg a fiókát! Ha nem engedi, adj neki húst, az le fogja foglalni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos, ennyi lenne. Ha viszont az érdekel, honnan és hogyan szerezz tojást, akkor olvass tovább!

 

 

 

Hatchling

 

A sárkánytojás beszerzése

 

 

A sárkánykutatóknak minden országban van egy rejtett bázisa, általában a fővárosban. Nézz utána honlapokon, újsághirdetésekben, hol találod meg ezt a helyet. Biztosan megtalálod valahol, de úgy, hogy az üzenet valamiféle módon rejtve lesz, például szinonimákba írva. Tehát van ez a szöveg:

„Sárkánytojások eladók! Keressen fel London a St. Widra sétányon, a játszótér alatt!”

Ehelyett viszont ilyesmit találnál:

„Óriásgyík-ivadékokat árulok! Keressen meg a fővárosban, a Nagy Játszótér környékén!”

 

Nos, ha a példa szerint megtaláltad a sárkánykutatót, aki a játszótér alatt rendezte be irodáját, akkor magyarázd el neki, miért jöttél. Nem fog csak simán, némi pénzért odaadni egy általad választott sárkánytojást. Alá kell írnod különféle iratokat, esküket. Például itt van az egyik:

 

 

A sárkánytartó

 

 

esküje

 

 

 

 

Én, _____________ a saját életemre esküszöm,

hogy az általam megvásárolt sárkánytojást megvédem,

az abból kikelő embriót is! Esküszöm, hogy felnevelem,

nem teszek olyat, ami kárára válna! Az életemre

esküszöm! Aláírások:

 

                       _____________

                       vevő aláírása

                       _____________

                       eladó aláírása

 

Ha megvetted a tojást, a fenti 10 pontnak megfelelően költsed ki!

 

Sárkánytojások

Szárnyas földsárkány: tojása nem teljesen ovális alakú, kicsivel nagyobbak mint egy strucctojás. A tojások általában szürkészöld színűek barnás pettyekkel. Súlyuk a 3 kilogrammot is elérheti.

 

 

 

 

Európai kissárkány: a tojás teljesen fekete, és akkora, mint egy tyúktojás. Súlya azért kissé nagyobb.

 

 

 

Spanyol kék sárkány: megnyúlt ovális alakú, halványkék tojása van ennek a fajnak. Súlya megegyezik a szárnyas földsárkányéval, ám puhább annál.

 

 

Északi szárnyas jégsárkány: tojása hasonlít a szárnyas földsárkányéra, ám halványabb színű annál. Jég veszi körül, amit a fiók gond nélkül összetörhet, de csak ő. Súlya elérheti a 4 kilogrammot is.

 

 

Wyvern: tojása nagy, robosztus bütykök csúfítják. Barna, de voltak olyan egyedek is, melyeknek mohazöld volt a tojása. Nehéz, ahhoz képest, hogy mindössze csak az embrió nyom nagy súlyt, akár 5 kg is!

 

 

Nílusi sárkány tojása: geoid forma, olyan, mint a Föld. Ez azt jelenti, hogy nem teljesen gömb alakú, hanem az első és felső pontjánál kissé laposabb. A nílusi sárkány tojása földbarna színű, súlya mindössze két kilogramm.

 

 

Ázsiai sárkány: tojása gömb alakú, teljesen fehér. Az anyasárkány nem lehel rá tüzet, mert nem is tud. Körülbelül akkora súlya van, mint egy kosárlabdának.

 

 

Japán felhősárkány: pirosas színű, fehér erekkel. Így ismertette Zack Boot a sárkány tojását. Az már más téma, hogy az 5 kilogramm súlyt is elérheti és göröngyös a héja.

 

 

Kaméleonsárkány: gömb alakú, színét változtató tojásokat rak le a nőstény, melyek 3 kilogrammosak. Egyszerre 10-12-t tojik.

 

 

Azték gink: barnás-zöld szín, ovális alak jellemzi a gink tojását. Ezen kívül súlya akkora, mint három kalapácsé és keményebb, mint a sárkány csontja.

 

 

Amerikai szárnyas sárkány: 14-18 tojást rak le a nőstény, melyek egyenként hat kilogrammot nyomnak, és homokszínűek. Felületük olyan, mint a víz, mégis szilárdak.

 

Elnevezés

 

Eldöntötted már, milyen neveket fogsz adni fiókádnak? Ha nem, a lentebb található sárkányneveket olvasd el és a neked tetszőt válaszd ki! Azt azonban vedd figyelembe, hogy a fiókára illő hívó szót adjál, és ne legyen túl hosszú, mert azt nem szeretik a sárkányok. Jobb, ha sok benne a magánhangzó. Ezen kívül a sárkányokat tulajdonságaik alapján is el lehet nevezni, mint pl.: Láng, Vörös. Ezen kívül külföldi, ősi és gyerekes szóval is lehet illetni a sárkányt, pl.: Dzsamál, Thor, Simlis. Itt van pár sárkánynév:

 

 

Saphira, Zaphira, Jura, Hirador, Fundor, Garzla, Briam, Ohen, Gretiem, Beoran, Vaniler, Roslarb, Shruikan, Tövis, Lenora, Opheila, Ingothol, Miremel, Eridor, valamint lehet különböző mesékből, filmekből is venni sárkányneveket, mint: Süsü, Paff, Tabaluga, Draco.

 

 

Ne adj a sárkánynak egy sárkányölő nevet (pl.: György, Beowulf)! Ez megsértheti, nem is beszélve a dühről. Ne nevezd el magadról, az bárkit összezavarhat és ne is nagyon nevezd el emberről, a sárkányok ugyanis már megtanulták, hogy egyetlen nagy és igazi ellenségük az ember. Személyes sértésnek vehetik ezt.

 

 

 

 

 

Menüpontok