Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rekordok a sárkányok világában

 

 

 

Rekordok a sárkányok világában

 

 

 

Csakúgy, mint az embereknél, a sárkányoknál is vannak különböző rekordok. Olvasd el, hogy melyek ezek:

 

 

A leghosszabb életű sárkány

 

Galhraz, a szárnyas földsárkány körülbelül Kr. u. 520-ban született. Élete során sok kalandot élt át, de egy Mr. John Ford nevű ember megölte, 1856-ban. Tehát, a sárkány 1336 évig élt!

 

 

A legokosabb sárkány

 

A legokosabb sárkány, egy ázsiai sárkány, úgynevezett Guh-Szä. Guh-Szä tudott írni, olvasni, beszélni, de ami még a legfurcsább: egy új nyelvet és ábécét talált ki. Emberekkel beszélgetett, segített rajtuk, megoldotta gondjaikat. Guh-Szä 628 évig élt.

 

 

A legszelídebb sárkány

 

A legszelídebb sárkány „címet” furcsa módon egy északi szárnyas jégsárkány „örökölte”. A sárkány, kit amúgy Fadron-nak hívtak nem ölt meg álaltot önszántából, csak halakat evett, vagy döglött állatokat.

 

 

A legvadabb természetű sárkány

 

A legvadabb sárkány egy ma már 100 éve halott, Dasrow nevű wyvern volt. Dasrow városokat, falukat fosztogatott, gyerekeket rabolt el, húsukért, és kegyetlenül ölt. Egy nagy hős, Amius lovag végzett vele.

 

 

A legkisebb sárkány

 

Egy európai kissárkány, melyet Naroumir-nek hívtak rettentően picire fejlődött, még annak ellenére is, hogy a faja amúgy is kicsire nő. Az egész dolog úgy történt, hogy a híres sárkánykutató, dr. Daniel Cook sárkányokat kutatott. Egyszer, egy ház építésekor a friss, és még folyékony betonban egy apró lábnyomsorozatot vett észre. Tudta, hogy az európai kissárkány szeret nyomot hagyni a friss betonban, de hogy ilyen apró legyen egy európai kissárkány! Persze, feltételezhette, hogy a „lefülelt” egyed még fióka, de a fiókák nem hagyják el vackukat addig, míg 2 méter hosszúra nem fejlődnek.

 

Így, a sárkánykutató utána járt a dolognak. Két évvel az eset után rájött a titok nyitjára: valószínűleg egy már tojáskorában lévő sárkány rosszul fejlődött, majd termete genetikai alapon kisebb lett. Daniel később találkozott is a sárkánnyal, aki akkor mondta el neki, hogy a neve Naroumir. A sárkány állítólag 350 éves volt, de hosszúsága kettő méterre terjedt ki, magassága pedig fél méterre!

 

 

A leggyávább sárkány

 

A leggyávább sárkány egy afrikai faj, a nílusi sárkány. Ez természetesen sokak tudták, amint hallottak a faj létezéséről, bár aki hatalmas ragadozókat terít le (a krokodilokat), az biztosan nem lehet annyira félős. Akkor meg miért rejtőzik az ember elől? Talán tudja mire vagyunk képesek? Nem tudjuk pontosan, bár az biztos, hogy nagyon fél tőlünk, ellentétben más sárkányfajokkal, akik meg is támadnak minket!

 

 

A legrövidebb életű sárkány

 

Ez, sajnos megint egy európai kissárány. A neve pedig Sineru. Sineru mindössze 56 évet élt! A sárkányok ma is gyászolják, és találgatnak: egy titkos kór vitte el őt, vagy ő is rosszul fejlődött?

 

 

A leggyorsabban repülő sárkány

A leggyorsabban repülő sárkány egy halvány vöröses színű szárnyas földsárkány: Karleé. Karleé kr.u. 1798-ban született és még ma is él. Képes úgy keresztül repülni Franciaország felett, hogy alig csapja meg egyszer a szárnyát. Kb. 600 km/h sebességgel haladhat.