Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek sárkánykutatóktól

Idézetek sárkánykutatóktól

 

 

 

"Mikor a sárkányokat figyelem, rájövök, hogy ők valójában nem is ártanak nekünk. Békések, nem akarnak rosszat, sőt talán, még segíteni is akarnak nekünk. Ebben egyetértek a sárkánytudósokkal."

 

Írta: Rufus Sheppard, norvég sárkányfigyelő; Hogyan neveljünk egy sárkányt? című könyvéből (156. oldal - harmadik fejezet - lapalja)


 

"Sok megpróbáltatáson mentek keresztül... és ennek a sok megpróbáltatásnak a nagy része mi vagyunk. Miért ölik a sárkányokat? Azért, hogy pénzt kapjanak? Mert akkor nem tisztességes munkát űznek! "

 

 

 

Mondta: Harold Wenster, a sárkányölőkről


 

"Mekkora szerencsénk van, hogy itt élnek velünk a sárkányok! Próbálják megértetni velünk mi a jó, is mi nem!"

 

 

 

Mondta: Daniel Cook, 13 évesen, miután megírta A sárkánymegfigyelés alapjai című könyvét


"Ha egy embert rossz embert megkérdezünk: mi is a sárkány? Ezt vaalszolja: egy ártó, veszedelmes, undorító fenevad! Ha egy jó embert megkérdezünk: mi a sárkány? Ezt válaszolja: egy figyelmes, fensége és szép élőlény!"

Írta: Salvador Irop, sárkánytudós;  A sárkány tragédiája című dráma írója


 

"Nem tanácsos a sárkányod egyik rokonod, vagy barátodról elnevezni, mert személyes sértésnek veheti (természetesen az ismerősöd), pedig inkább megtiszteltetetésnek érezhetné!"

Írta: John Topsell, sárkánytudós, 4 sárkány gazdája, Edward Topsell leszármazottja, A sárkánynevelés kézikönyve című könyv írója (3. fejezet, A sárkány elnevezése, 61. oldal)


 

"Míg az emberek nem jutnak egyről a kettőre, a sárkányok eljutnak negyvenre!"

 

Írta: Harold Little, sárkánytudós, 4 sárkány gazdája és a Sárkányversek című könyv írója

 

 

 

*Sárkánymegfigyelő: A sárkánymegfigyelő egy olyan munka, mely segíti a sárkánykutatókat. Leírja, hogyan néz ki a természetben egy sárkány, és a sárkánytudós elemezgeti azt.