Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sárkánycsaládokról

 

A sárkánycsaládokról

 

 

 

 

Nagyon különös látvány lehet egy nyolc-tíz főből álló sárkánycsaládot nézni. Egészen pici fiókák, kifejlett példányok, ősöreg sárkányok egy "kupacba verődve" barlangok mélyén (valami ehhez hasonló lehet).


Hol laknak a sárkányok? Hányan vannak egy családban? Mi is az a sárkánycsorda?

 

A legtöbb sárkány családban nyolc sárkány él, akik békességben, egy barlangban, vagy egy forrásféle mögött laknak. Az egészen újszülött sárkányok, pici fiókákból általában egy-kettő van. A nagyobbakból, mint például ötven évesekből három-négy példány van, a felnőttekből (körülbelül száz évesekből) kettő, az öregebbekből is egy.

 

Általában az anya- és az apaállat szokott elmenni minden este vadászni. Ilyenkor a kölykökre vigyáz az öregebb példány. Ha betolakodó (páldául vaddisznó, rosszabb esetben ember) közeledik a barlanghoz, míg a szülök távol vannak, az öreg megsebesíti a támadót, hogy a kicsinyek vadászni tudjanak.

 

Nem csak sárkánycsaládok, hanem sárkánycsoportok is vannak. Ez végül is olyan, mint egy család, csak azzal az egy eltéréssel, hogy nem nyolc, hanem negyven példány él együtt. A sárkánycsapatok folyamatosan vándorolnak, alig élnek valahol pár napnál tovább. Inkább mondhatjuk őket sárkánycsordáknak.